Prosjekt parkett - med Trestjernes oljebeis og matt lakk.


En heltre parkett kan ha en en god levealder dersom man tar godt vare på den. Etter en stund er det uungåelig at gulvet blir ripete, misfarget og blast. Der det slites mest, eller der solen står på. Det fine med heltre er at det kan slipes ned, og få en liten piff. 
Vi anbefaler  Tore Malones  en lokal snekker fra Auli som gjør en grundig og god jobb. Forarbeidet er avgjørende for at det skal bli et fint sluttreslutat, alt slurv i forarbeidet vil synes i det man setter inn gulvet med et produkt. Derfor kreves en god slipemaskin, og fagkunnskap for å sette igang med dette prosjektet. Derfor anbefaler vi å bruke fagfolk som sliper gulvet jevnt,.
Dette gulvet var er en heltre eikeparkett. Den var gul og sliten, men ble slipt og fikk den fine trefargen du ser til venstre på bildet. Det er ganske drastisk fargevalg som ble gjort i denne boligen, men det passer til disse eierene og deres stil. Det mer trygge valget ville vært å holde eikefargen lett og lys slik de fleste andre ville valgt.

Her har vi oljet et lag med trestjernes oljebeis farge Fjellgrå, også lakket med to lag Trestjernes matt gulvlakk.  Du kan Besøke Trestjernes sin hjemmeside for mer tips og triks om flotte gulv.

Fint skinn i denne matte lakken fra Trestjerners.

Oljebeis i fjellgrå fra Trestjerner rulles ut og gnis inn i treverket. 

Platåået er malt med gulvmaling fordi det var en laminat. Det går ikke ann å slipe laminat. 


Gulvet før det ble lakket. 


En større slitasje ble reparert ved å ta ut disse lamellene og erstatte dem med nye lameller. 

Ganske fint! Eller hva synes du? 

Populære innlegg fra denne bloggen

Skal du pusse opp kjøkkenet, bad eller garderoben til høsten?

Før og etterbilder fra oppussing av leilighet.

Hva vi kan gjøre for hjemmet ditt, eller arbeidsplassen din.